ТОП 10 СЪВЕТА ЗА ПЕСНЕНЕ НА ПАРИ ДОКАТО РАБОТИТЕ В ЧУЖБИНА

Не е тайна, че много хора, които намират работа в Нидерландия, са мотивирани от желанието да печелят повече пари. Според официалния уебсайт на Европейския съюз, в момента има 17 милиона граждани на ЕС, живеещи и работещи в друга държава-членка на ЕС. Ако сте един от тези хора, вероятно вашата основна цел е да получите по-висока заплата от тази в родината ви.

Въпреки това, лесно може да се провалите в постигането на тази цел, ако не сте запознати с капаните, които могат бързо да изчерпят усилията ви за печалба. Затова сме създали наръчник, който да ви помогне да намерите работа и да спестите повече пари, като избягвате общите грешки.

ЗАПАЗВАНЕТО Е ТОЛКОВА ВАЖНО, КОЛКОТО И ЗАРАБОТВАНЕТО

Цитатът на Бенджамин Франклин „Спестеният пенс е печалба“ може да изглежда семпъл, но носи ценно послание. Най-лесният начин да увеличите дохода си е да намалите разходите си. Освен това има и други възможности, които можете да изследвате, за да избегнете прекомерно големи разходи и да намерите по-евтини решения. Ето нашият списък с топ 10 съвета за пестене на разходи, докато работите зад граница.

Tips on saving money

1. РАБОТЕТЕ С РЕКРУТИНГОВА АГЕНЦИЯ.

При търсенето на работа в Нидерландия имате две възможности: директен контакт с компания или работа чрез агенция. Агенцията Eastmen предлага различни предимства, които могат да ви помогнат да спестите разходи, енергия и време. Освен това, предлагаме безплатно настаняване, което значително намалява разходите ви.

Също така, има възможност да се договорите за спонсориране от страна на Eastmen на частично или пълно финансиране на професионално свидетелство за вас, като например VCA или заваряване. Ще обсъдим това по-подробно по-късно.

2. ВЗЕМЕТЕ СЪС СЕБЕ СИ РАБОТНО ОБЛЕКЛО И ОБУВКИ

В металургичната индустрия работното облекло и обувките с метални връхчета са стандартно оборудване. Ако забравите или решите да не ги носите със себе си, ще трябва да отделите време и пари за тяхното закупуване след пристигането в Нидерландия. Някои компании предоставят това оборудване, а Eastmen също предлага възможност за неговото предоставяне за вас. Все пак, носенето на собствено облекло и обувки осигурява максимален комфорт и пестене на пари за допълнителни инструменти.

3. РАЗМИСЛЕТЕ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВЕЛОСИПЕД ВМЕСТО АВТОМОБИЛ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ

Ако обичате да карате на велосипед и имате добра издръжливост, изборът на безплатен велосипед вместо автомобил може да ви спести няколко парички. Нашият координационен екип се стреми да ви настани възможно най-близо до работното ви място. Въпреки това, в някои случаи най-близкото налично настаняване може да е на 30-40 км разстояние. В такива ситуации, карането на велосипед може да не е осъществимо (освен ако не сте пенсиониран велосипедист от Тур дьо Франс), но общественият транспорт може да бъде алтернатива.

4. ПАЗАРЛЕТЕ В МАГАЗИНИ, КОИТО ПРЕДЛАГАТ НАМАЛЕНИЯ И ПРОМОЦИИ

Може да изглежда очевиден съвет за пестене, но търсенето онлайн на магазини, които предлагат намаления, може да ви помогне да спестите пари. Така можете да харчете само половината от сумата, която бихте харчили, ако ядете извън дома. Търсете известни марки и вериги, познати с ниските си цени, като Aldi, Lidl и Jumbo.

5. ИЗБЕРЕТЕ БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ ВМЕСТО СКЪПИ ИЗЛЕТИ

Оставането у дома вместо да излизате е най-икономичният начин да спестите пари, и има много начини да се забавлявате в рамките на своето настаняване. Готвенето е отлична опция, която ви позволява да пестите пари и в същото време да развивате полезно умение.

Ако предпочитате да излизате, бързо търсене в Google може да ви помогне да откриете безплатни събития във вашата град, като концерти, фестивали, покази на филми на открито или дни на безплатен вход в музеи. Повече информация за тези събития можете да намерите в Uitagenda.

6. ПОДРОБНАТА БИОГРАФИЯ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА

Един от обичайните начини за получаване на сигурна работа е чрез лични препоръки. Често не е необходимо да имате CV, а практически изпит е достатъчен, за да бъдете наети на база устни препоръки. Работата зад граница обаче изисква по-сложен процес. Нашите клиенти искат да прегледат подробни работни преживявания, преди да решат да ви наемат.

Естествено, по-подробният ви CV и по-доброто описание на вашите умения, толкова по-лесно ще бъде да убедите компанията да предложи по-висока начална заплата. За съжаление, много кандидати недооценяват важността на създаването на правилен CV, и това правило важи за всеки, който търси работа в чужбина.

7. СПОДЕЛЯЙТЕ НАЕМЕН АВТОМОБИЛ СЪС СЪКВАРТИРАНТ

Eastmen предлага на своите кандидати възможност да наемат автомобил на достъпна цена, заедно с карта за гориво, която покрива разходите за гориво. Въпреки това, можете допълнително да намалите тези разходи, като се договорите с колега или съквартирант да споделите един автомобил, ако работите близо един до друг. Като разделим разходите за автомобила, можете да спестите значителна сума пари с течение на времето.

8. КОМУНИКИРАЙТЕ ЕФЕКТИВНО ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ВРЕМЕ НА РАБОТА

Много хора се оплакват на рекрутерите, че не им се предоставя възможност за допълнително работно време, въпреки че то е част от предложението за работа. Наличността на допълнително работно време може да варира в зависимост от организацията на работата. Затова е важно да комуникирате ефективно с вашите ръководители и да им кажете, че сте отворени за допълнително работно време. Ако не го направите, може да решат да изберат някой друг за допълнителната работа.

9. БЪДЕТЕ МЪДРИ ПРИ ИЗБОРА НА ДАТИТЕ ЗА ВАШИТЕ ПОЧИВКИ

Билетите обикновено са по-скъпи по време на празнични периоди, когато всички имат свободно време. Това е време, когато хората искат да посетят семействата си и да прекарат време с приятели. Въпреки че това може да не е най-добрият начин за пестене на пари (няма кой да иска да е сам през Великден, например), ако се намирате в трудно финансово положение, изборът на дати извън празничния сезон може да ви спести значителна сума пари. Датите близо или по време на големите празници могат да бъдат два или три пъти по-скъпи!

10. ПРОФЕСИОНАЛНИ СЕРТИФИКАЦИИ

Ако работите като заварчик, механик или електротехник, притежаването на професионални сертификации може да ви помогне да си осигурите по-добре платена работа, като демонстрирате експертността си в конкретната област. Въпреки че получаването на тези сертификации може да увеличи вашия потенциал за заработка, те могат също така да бъдат скъпи. Цената на сертификацията може да варира в зависимост от институцията и отрасъла и може да се движи от няколко стотин до няколко хиляди евро.

В сериозни случаи Eastmen предлага частично или пълно спонзориране на тези сертификации, но в замяна трябва да подпишете договор, с който се ангажирате да работите за агенцията за определен период. Тази възможност е един от най-добрите начини за продвижване на вашата кариера и постигане на по-висока заплата.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

В заключение, работата зад граница може да бъде предизвикателство, но се превръща в много по-добро изживяване, когато имате надежден спътник до вас. Изборът да работите с рекрутингова агенция като Eastmen може да ви помогне да спестите повече пари, време и усилия. Освен това, има няколко по-малко известни съвети и трикове, които могат да ви помогнат да увеличите доходите си, докато работите в чужбина. Eastmen винаги е готова да помогне на отдадени професионалисти в металургичната индустрия, както и на тези в сектора на транспорта и логистиката, които са готови да се учат и развиват в своите области. Ако сте един от тях, кандидатствайте сега и осигурете си работа днес!

Търсите работа в Нидерландия? Разгледайте нашите налични работни места и кандидатствайте по-долу.

PRIVACYBELEID

ALGEMENE VOORWAARDEN

088 144 4444

INFO@EASTMEN.NL

AANMELDEN VOOR DE NIEWSBRIEF

© 2024 Eastmen Human Resource B.V

Papendorpseweg 99 building A

3542 AD Utrecht

Nederland